SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Csökkenőben van a külföldi érdekeltségű cégek arány - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Csökkenőben van a külföldi érdekeltségű cégek aránya
A külföldi tőke szerepe fogyatkozik Magyarországon. Mindez a csökkenés annak fényében szembetűnő, hogy a külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező cégek általában stabilabb pénzügyi háttérrel és eredményességgel rendelkeznek. Az Opten utánajárt, mik a tények, adatok.
Megjelent: 2016. 06. 20. hétfő 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pertics Richárdoptencégalapításcégmegszűnéscégvilágkülföldi tulajdonstatisztikacégadat

Magyarországon örökzöld téma a hazai és külföldi cégek jelenléte, ennek megfelelően az Opten külön adatkutatást készített, hogy hogyan változott a külföldi cégtulajok helyzete az elmúlt években Magyarországon. Az elmúlt 5 évben 2-3 százalékkal csökkent a külföldi tulajdonosok súlya, és ez a csökkenés elsősorban az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező cégek körében mutatható ki leginkább. Az Opten adatai szerint ez a cirka 8% cégarány mintegy 760 ezer munkavállalónak ad munkát Magyarországon, ami a versenyszektor egy jelentős része. Szinte értelemszerű, hogy a nagyobb árbevételű cégekben felülreprezentáltak a külföldi érdekeltségek. A külföldi cégek száma érdemben nem változott, viszont a tisztán hazai érdekeltségű cégek száma jelentősen nőtt a 100 millió forint feletti és az 1 milliárd forint feletti árbevételű cégek körében is. A kutatás szerint a tradicionális kereskedelmi partnerországok, tehát a német, osztrák, francia érdekeltségű cégek aránya csökkent leginkább, miközben ukrán, szlovák vagy román cégek lettek jelentősebben jelen hazánkban. Ennek az arányváltási folyamatnak jócskán vannak pozitív és negatív hatásai egyaránt.

A legjobban a nagy cégek közt csökkent a külföldi befolyás
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS