SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Majdnem 3000 brit érdekeltségű hazai cég máris remeghet - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Majdnem 3000 brit érdekeltségű hazai cég máris remeghet a Brexit miatt
Bekövetkezett a brit rémálom, megszavazták, hogy kilépnek az EU-ból. Az Opten megnézte, mennyi céget érint ez a folyamat majd Magyarországon. Érdekes, hogy miközben a magyar cégek száma fokozatosan csökkent az elmúlt években, a brit érdekeltségű vállatok száma egyre csak nőtt.
Megjelent: 2016. 07. 06. szerda 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Hitzinger Annaoptenbrexitcégadatnagy-britanniakereskedelemtulajdonosangliavállalat

Magyarország EU-ba történő belépése óta folyamatosan növekszik azon cégek száma, amelyek közvetlen tulajdonosai Nagy-Britanniához köthetőek. Ez a növekedés annak ellenére nem állt meg, hogy a hazai cégek száma csökkenő tendenciát mutat az elmúlt 3 évben.

 

Év

Közvetlen

Brit érdekeltségű

cégek száma

Magyarországon

működő

cégek száma

2011

2168

611 244

2012

2143

625 697

2013

2211

631 962

2014

2213

628 217

2015

2239

612 272

2016

2309

574 321

 

A közvetlen tulajdonosi kapcsolaton túl ott vannak még azon cégek, amelyek közvetett tulajdonosi láncon keresztül kapcsolhatóak a szigetországhoz. Így vizsgálva a tulajdonosi hátteret, már 2964 Magyarországon bejegyzett brit érdekeltségű cégről beszélhetünk. E közel 3000 cég teljesítménye már nemzetgazdasági szinten is kimutatható, hiszen több mint 73 ezer alkalmazottnak adnak munkát, éves árbevételük pedig megközelíti a 8000 milliárd forintot. A britek emellett a legnagyobb hazai cégek jelentős részében ott vannak kisebb-nagyobb tulajdonosi részesedéssel.

 

Ezen cégek kötődése Nagy-Britanniához rendkívül eltérő lehet.

A brit háttér nem jelent feltétlen export-import kapcsolatot, és tulajdonosi befolyás mértéke is változó, ennek ellenére valószínűsíthető, hogy a brit érdekeltségű cégeknél többen mérlegelik a BREXIT lehetséges következményeit.  Arról sem szabad elfeledkezni, hogy tulajdonosi szerkezettől függetlenül minden céget érinthet valamilyen szinten a BREXIT, amelyek Nagy-Britanniába exportálnak, vagy onnan importálnak, de azokat is, akiknek ilyen cégekkel van üzleti kapcsolataik. Tehát a hazai cégbázis jelentős részére lehet kisebb-nagyobb hatással a britek kilépése, a hatás mértéke és minősége még kérdés, de már maga a bizonytalanság is jelentős veszteségforrás lehet.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS