SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Trendforduló: elkezdett csökkenni a legértékesebb cégek - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Trendforduló: elkezdett csökkenni a legértékesebb cégek összértéke
Van minden évben 100 cég, akik a legnagyobbnak számítanak a világban összértékük alapján. 2011 óta minden évben egyre és egyre többet ért ez a 100 cég, de e tekintetben a tavalyi év már fordulatot hozott, 4 százalékos csökkenést mért a PwC. A tech szektor továbbra is dominál.
Megjelent: 2016. 08. 15. hétfő 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
pwctopvállalattop100globálistechnológiaszektoralphabetcégóriásvállalat

2015. márciusához képest év/év alapon mintegy 4 százalékkal csökkent a Top 100 vállalat piaci kapitalizációja. Ez a csökkenés 2009 óta először fordult elő. Kína, a PwC Global Top százas listájának második legnagyobb forrása a csökkenés fő oka, tükrözve a kínai tőzsde 2016. év eleji meredek zuhanását. Ezek a cégek mintegy 417 milliárd dollárral lettek rövidebbek. A teljes csökkenést ellensúlyozni tudta az amerikai piac bővülése, főleg az ex-Google Alphabet, az Amazon és a Microsoft növekedése, és még mindig 20%-kal magasabban áll ezen cégek összsúlya, mint 2012-ben.

 

Továbbra is, immár ötödik éve az Apple a világ legértékesebb cége, de az Alphabet egyre inkább felzárkózik. Jelenleg az első három helyezett technológiai vállalat, kőbe vésve a digitális technológiák súlyának erejét napjainkban: az Apple, az Alphabet, és a Microsoft vezetik a sort, a közismert Facebook viszonylag szorosan a hatodik legnagyobb cég a világon. Fontos jelenség az is, hogy a technológiai szektor idén megelőzte a pénzügyi szektort, a harmadik helyre pedig a fogyasztói szektor került. A PwC Global Top 100 rangsorában az USA még mindig az első helyen áll 54 vállalattal. Jelenleg a tíz legnagyobb piaci tőkeértékű vállalat között csak amerikai található. Európa most 24 vállalattal képviselteti magát a rangsorban.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS