SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
6 milliárdos nyereséggel, sikeres félévet zárt a Raiffe - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

6 milliárdos nyereséggel, sikeres félévet zárt a Raiffeisen
Az első félévet nagyon sikereresen, 6,3 milliárdos adózott eredménnyel zárta a Raiffeisen Bank. A pénzintézet elsősorban a vállalati ügyfelekre koncentrál, lakossági fronton meg inkább a felső kategóriára. A bank a jövő évre ismét 3%-os GDP növekedéssel számol.
Megjelent: 2016. 08. 22. hétfő 14:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
horváth krisztinaraiffeisen bankfélévszámokeredménygdpvárakozás

A Raiffeisen Bank továbbra is nyereséges, az idei év első félévét 6 milliárd forintos nyereséggel zárta. A bank új stratégiája működik: a tavalyi évhez viszonyítva 19%-os költségmegtakarítást ért el. Ezzel egyidőben a bank tovább fejleszti szolgáltatásait, többek között elérhetővé tette a CSOK igénylését is augusztus 1-től. A mostani – és jövőben – fő célunk a hosszú távú ügyfélkapcsolatok építése és az üzleti aktivitás, valamint a bevételek növelése. Nem tervezünk további leépítéseket, a Raiffeisen Bank tőkehelyzete jó, a tőke és likviditás mutatók kedvezőek. Működik a stratégiánk – mondta Heinz Wiedner vezérigazgató mai
budapesti sajtótájékoztatóján. A következő időszakban a digitális szolgáltatások fejlesztése, valamint a hatékonyság további növelése helyezése is folytatódik.

 

A pénzügyi eredményekkel kapcsolatban Wiedner aláhúzta: ez a jelentősen jobb eredmény elsősorban az alacsonyabb kockázati és működési költségeknek köszönhető. A VISA Europe eladásából a bank 1.9 milliárd rendkívüli bevételt könyvelhetett el. A nem teljesítő hitelállomány 29%-kal csökkent (86 milliárd forintra) jelentős részben a hitelportfolió megtisztításának köszönhetően – mind a lakossági, mind pedig a vállalati szegmensben, míg az egyéb ügyfeleknél az AKK visszafizetés játszott szerepet.

 

A vállalati ügyfélkör továbbra is kiemelt helyet foglal el a Raiffeisennél, a bank piacrészesedése mind a betétek, mind a hitelek terén növekedett, jelenleg 11% feletti. A bank továbbra is piacvezető szereplője marad a project és exportfinanszírozási területnek – tette hozzá a vezérigazgató. A KKV szegmensben mind a betétek és a hitelek 21%-kal növekedtek, a Raiffeisen a TOP3 szereplő között van a kisvállalati banki piacon.

 

A fiókhálózat tavalyi optimalizálásának eredményei ma már láthatóak: kevesebb ügyfél hagyta el a bankot a tervezettnél. A Raiffeisen Bank újra belépett a jelzálog-hitel piacra is, a CSOK program mellett 5 évre fix kamatozású lakáshiteleket kínál elsődleges és prémium ügyfeleinek. A digitális szolgáltatásokat is folyamatosan fejlesztik, áprilisban elindult a bank új weboldala.

 

A gazdaság egészét nézve a bank a külső környezet további javulását várja az eurozónában és egyéb jelentős gazdasági területeken 2016-2017- ben. A GDP növekedése átmenetileg itthon lassulhat a visszafogottabb EU-támogatásokból megvalósuló fejlesztések miatt – ez a terület 2017-ben kapcsolhat újra nagyobb sebességre. A növekedés fő motorja a háztartások növekvő fogyasztása lehet. Az inflációt pedig elsősorban a béremelési nyomás, illetve az energiaárak befolyásolják. A Raiffeisen a következő negyedévekben nem számít felminősítésre a pénzügyi lazítás következményeként. A forint-euró árfolyamot stabilra jósolják – 310-315 HUF/EUR között.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS