SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
"Tiszta lappal" csak minden ötödik magyar cég indul - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

"Tiszta lappal" csak minden ötödik magyar cég indul
Már ami a tulajdonosok más cégekben történő érdekeltségét illeti. Az Opten adatai szerint ha a tulajdonosi, címkapcsolati és rokoni összefüggéseket vizsgáljuk, az új cégek 80%-át olyan személyek jegyzik, akik más társaságban is benne vannak. Egy bonyolultabb a magyar cégháló!
Megjelent: 2016. 10. 04. kedd 13:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Hitzinger Annaoptencéghálótuilajdonoscégalapításügyvezetőrokoncímkapcsolatüzletrész

„Ugyan évek óta a cégstruktúra konszolidációjáról beszélünk, cégek számának csökkenése nem jelenti azt, hogy egyszerűbb is lesz a hazai cégrendszer. Az adatok alapján cégek közötti kapcsolatrendszer évről-évre egyre összetettebb.” – mondja az Opten Kft. céginfomációs elemzője, Hitzinger Anna. Gyakorlatilag 2011 óta folyamatosan csökken a cégalapítások száma, de a teljesen új szereplők ritkaságszámba mennek, még mindig 70 százalék körük van azon újonnan alapított cégek aránya, melyek tulajdonosain vagy ügyvezetőin keresztül más cégekhez köthetőek.

 

Az azonosítható kapcsolatrendszer ráadásul nem is ér véget tulajdonosi kapcsolatoknál, a címkapcsolatok vagy rokoni kapcsolatok vizsgálata további kapcsolódási pontokat tár fel. A címkapcsolatok figyelembe vételével az újonnan alapított cégeknek már 80 százaléka kapcsolható korábbi cégekhez, tehát teljesen „tiszta lappal” csak minden 5. cég indul. Minden adat arra utal, hogy a kapcsolatrendszerek egyre összetettebbek, hiszen jelenleg közel 180 ezer magánszemély van Magyarországon, akik  - csak a hatályos kapcsolatokat vizsgálva – legalább 2 céghez köthetőek közvetlenül. De valójában ez csak a jéghegy csúcsa, a hazai környezetben nem ritkák a 8-10 cégen keresztüli közvetett kapcsolódások, ezzel tovább bonyolítva az amúgy sem egyszerű kapcsolatrendszert. beszédes adat, hogy 670 olyan magánszemély van ma Magyarországon, aki teljesen közvetlen módon is 10-nél több céget irányít. A kapcsolati láncokat is vizsgálva pedig nem ritkák a több száz elemű cégbirodalmak is.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS