SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Égető problémává vált az első generációváltás a m - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Égető problémává vált az első generációváltás a magyar cégek esetében
Hazánkban most válik időszerűvé a cégutódlás témaköre, ám sok vállalkozásban nem készülnek föl időben az átadásra. Nem könnyű tervezés mellett sem a siker: tőlünk nyugatabbra a cégátadás 70%-ában sikertelen. Virágh Rajmund, cégutódlás specialistával beszélgettünk.
Megjelent: 2016. 10. 27. csütörtök 12:15

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
virágh rajmundhammel & hochreitercégutódláscég örökléskkv

A rendszerváltást követően alakult cégek mostanra jutnak el abba a stáduimba, amikor aktuálissá válik a cégutódlás kérdése, és gondoskodni kell az átszervezésről. Az olyan fejletebb országokban is, ahol erre már kialakult a megfelelő rutin, problémát okoz a sikeres lebonyolítás, az első generációs cégátadások pusztán egyharmada végződik sikerrel.

Az egyik probléma, hogy az alapítók nem ismerik fel időben, hogy ez nem egyik pillanatról a másikra megoldandó kérdés, hanem hosszabb évekre, akár évtizedekre, előre fel kell készülni. Az sem biztos, hogy jó gondolkodás, ha a saját családjukban keresik az utódjukat, a leendő operatív vezetőt. Sok esetben jobb, ha a gyermek csak tulajdonosként vesz részt a vállalat életében, és egy külön operatív vezetés gondoskodik a cégről.

Sok alapító azt a hibát követi el, hogy a saját "klónját" keresi. Ez majdnemhogy lehetetlen küldetés, hiszen pont attól a különleges adottságtól vált sikeressé a cég, hogy az alapító egyszerre több területen is kiemelkedő volt, erre nagyon kevesek képesek. Virágh Rajmund, a Hammel und Hochreiter ügyvezetője és cégutódlás specialista azt vallja, hogy akkor tudják a cégek sikerrel venni ezt az akadályt, ha nem egy ember veszi át az alapító tulajdonos helyét. Véleménye szerint egy jól kitalált struktúrát, szerkezetet kell kialakítani, ahol az operatív vezetés segíti a tulajdonost, abban, hogy ő más, stratégiai kérdésekkel foglalkozhasson. A bizalom ilyen esetben az egyik legfontosabb tényező, ezért is keresik családon belül az utódokat, ez pedig a fentebb leírtakat áshatja alá.

Ezek a tényezők teszik bonyolulttá és hoszadalmassá ezt a folyamatot, ezért lenne szükség a cégutólásról gonodlkodni, gondoskodni, amikor még a tulajdonos nagyon aktív.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS