Extra funkciókért lépj be!

Nagy kihívások előtt áll a HR szakma a negyedik ipari forradalom hajnalán
A HR szakma kihívásairól, az átalakuló munkaerőpiacról tartottak szakmai fórumot a HR Fest keretén belül, október 27-én. Sok neves előadó vett részt a formabontó fesztiválon. Veres Rita, az Aon Hewitt vezetője foglalta össze nekünk, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznünk.
Megjelent: 2016. 10. 28. péntek 14:47

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
veres ritaaon hewitthrmunkaerőpiacipari forradalomdigitalizációfejlődés

A világ nagyon gyorsan változik, az exponenciális technológiák annyira átalakítják az életünket, az üzleti modelleket és a cégek napi ritmusát, hogy a HR menedzsmentnek is fel kell vennie ezzel a versenyt. Ezen a területen a legégetőbb probléma a munkaerőhiány: Magyarországon nem csak az informatikusokból van hiány, már betanított munkást is nagyon nehéz találni.

Első szinten úgy lehet kezelni ezt a problémát, hogy a környező országokban vagy a szegényebb régiókban toboroznak munkaerőt, ám ezt úgy is fel lehet fogni, mint a negyedik ipari forradalom előszele, és akkor egészen más és új megoldásokkal kell készülni. Meg kell vizsgálni, hogyan lehet felkészülni arra, hogy szakmák tűnnek el, újak alakulnak ki, hogyan lehet átalakítani a képzésrendszereket a vállalatokban, és mindezt hogyan tudjuk minél gyorsabban tudjuk átültetni, bevezetni a vállalat életébe.

Magyarország is hasonló problémákkal néz szembe, mint a többi ország. Az igazán nagy kérdés, hogy a digitális forradalomban mennyire tudunk elöl járni.

"Azt gondolom, hogy sokkal modernebb megoldásokkal kísérleteznek egyéb országokban, kicsit talán merevek vagyunk, és kockázat kerülők ahhoz, hogy elegendő gyorsasággal tudjunk elébe menni a változásoknak. Ezen érdemes változtatni. "
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS