SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ázsián belül is hatalmasak az eltérések a vállalati ku - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ázsián belül is hatalmasak az eltérések a vállalati kultúra tekintetében
Kína számára versenyelőnyt jelenthet, hogy a dolgozóknak nincs munkaköri leírásuk, mivel személyükben kötődnek a vállalathoz, és azt teszik, amire megkérik őket. Japántól eltérően jellemző rájuk a kollégák "letaposása" is. Salát Gergely, egyetemi docenssel beszélgettünk.
Megjelent: 2016. 11. 14. hétfő 14:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
salat gergelypázmány péter egyetemkínakínai gazdaságtávol-keletjapán

Kínában sok millió cég van, és mindegyiknek megvan a saját vállalati kultúrája. Az állami vállalatok a leginkább egy hivatalhoz hasonlít: nagy főnök beosztott távolságokkal, merev hierarchiával, lassú döntéshozatallal. Ezen cégek ellenpólusaként megfigyelhetők a kis családi vállalkozások is, amelyekre a rugalmasság jellemző. Hosszú távon azokkal a cégekkel érdemes számolni, amelyek félig állami, félig magán tulajdonban vannak vagy teljes mértékben magánkézben vannak, és elsősorban a high-tech iparban tevékenykednek. Ezen vállalatok vegyítik a hierarchia központú vállalati struktúrát és az innováción, a személyes kapcsolatokon alapuló nyugati szervezeti kultúrát.

A japán céges kultúrának hatalmas irodalma van: a bizalmon alapszik, életen áttartó foglalkoztatásra törekszik, ezzel szemben a kínai dolgozók meglehetősen individualisták, és abszolút nem jellemző rájuk a japánban megfigyelhető kollektivizmus.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS