SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Tízből nyolc céget korábban is már cégtulajdonosok ala - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Tízből nyolc céget korábban is már cégtulajdonosok alapítanak
2017 első nyolc hónapjának adatai szerint, a címkapcsolatokat is megvizsgálva az új alapítású cégek 78 százaléka köthető korábbi cégekhez, tehát kisebbségben vannak a teljesen újként piacra lépő új szereplők. Az OPTEN céginformációs igazgatóját kérdeztük cégalapítási trendekről.
Megjelent: 2017. 09. 20. szerda 13:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pertics Richárdoptencéghálózatcégalapításcégbirodalomkapcsolt vállalkozáscégtulajdonos

A hazai cégek száma csökkenő tendenciát mutat, de az általuk megformált céghálózatok továbbra is rendkívül összetettek. „2017 első nyolc hónapjának adatai szerint az új alapítású cégek 65 százaléka köthető tulajdonosain vagy cégjegyzésre jogosultjain keresztül korábbi cégekhez, tehát kisebbségben vannak a teljesen újként piacra lépő új szereplők” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója. A folyamat részben természetesnek is mondható, hiszen nem ritka, hogy egy vállalkozás első nekifutásra nem működik, vagy egy korábbi cégből kiválnak egyes szereplők. Ugyanakkor az arányok ilyen irányú eltolódása nem tekinthető egészségesnek, különösen, ha azt is hozzávesszük, hogy a címkapcsolatokat is vizsgálva az új szereplők 78 százaléka köthető korábbi céghez.

 

Hazánkban gyakorlatilag már lassan az számít ritkaságnak, ha egy cégnek nincsenek kapcsolt vállalkozásai.

Még egy viszonylag szigorú csoportképzés szerint is 65 ezer különálló cégcsoport található ma Magyarországon. Ezek között darabszámban természetesen az 2-3 céget számláló cégcsoportok dominálnak, de több olyan cégcsoport is azonosítható, amely több mint 100 cég - tagot számlál. Egy cég megítélését, hitelképességét befolyásolhatja a cégcsoport összesített tőkeellátottsága (vagy éppen ennek hiánya), ezért a nagy cégcsoportok nem feltétlen segítik a tisztánlátást az üzleti életben.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS