MENÜ

Extra funkciókért lépj be!

A "Sónak" mennie kell: íme, a Nosalty sikerének a receptje
Az SAP Startup Forum rendezvényen a Nosalty vezérigazgatóját, Zalai Ágnest kaptuk mikrofonvégre. Az egykori startup ma tucatnál is több munkatárssal működik. Az idei lesz az első nyereséges évük. Nagyon ügyeltek a kezdetektől fogva a minőségre, az üzleti versenyt pedig szeretik.
Megjelent: 2015. 05. 29. péntek 15:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Maga az oldal (Nosalty.hu) 2008 májusában indult. Abban voltak egyediek, hogy csak fényképes recepteket lehetett feltölteni, illetve leellenőriztek minden receptet. Megvizsgálták egyenként, hogy a feltöltött anyagok jogtiszták-e, és hogy a recept minősége megállja-e a helyét.

Jelenleg a Nosalty részvénytársaság (Zrt.) formában működik. Zalai Ágnes (jelenleg vezérigazgató) az SAP Startup Forum rendezvényén a GazdaságTV-nek elmondta, hogy 2009 októbere óta dolgozik a projekten. Akkoriban csak páran voltak, akik ellenőrizték a recepteket. "Egy darab számítógépen másfél évig dolgoztam a látogatottság növelésén. Az első munkatársunk 2010 végén érkezett hozzánk, és most már összesen 14-en dolgozunk a Nosalty-n, továbbá vannak külsős programozóink is, illetve akik a recepteket átnézik" - mondta el Zalai Ágnes.

Hogy hogyan lehet a fejlődést továbbvinni? A vezérigazgató szerint fontos a fókusz és a verseny is húzza az embert. A Nosalty legnagyobb versenytársa egy nagy kiadói hálózathoz tartozott akkoriban. Az első céljuk az volt, hogy megelőzzék őket, majd a következő mérföldkő, hogy legyen 100 ezer egyedi látogatójuk. De alapjában nagyon jókor indultak, mert 2011-ben több nő lett a magyar interneten mint férfi. Nagyon sok lett a 30 pluszos nők, akik komoly keresési volument hoztak a rendszerbe. "Nagyon jó fundamentummal, nagyon jókor indult el a projekt - ez a legfontosabb sikerfaktorunk" -  tette hozzá a Nosalty vezetője.

A projekt nemrég újította meg a mobilos verzióját, ezen a platformon is egyre nagyobb az oldal iránti érdeklődés.

zalai ágnesnosaltyreceptstartuptonlineweboldalgasztronómianövekedés
Csökken a magyar részvények súlya az MSCI indexben
Ma kerül átsúlyozásra az MSCI index, a MOL lehet a nagy vesztes, itt lehet a legnagyobb mértékű visszavágás, csökken a magyar részvények súlya a kosárban, a magyar börze gyengélkedik. Délután érkezik az amerikai GDP ami megmozgathatja a piacokat.
Megjelent: 2015. 05. 29. péntek 13:10

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Fókuszban az MSCI index átsúlyozása, a gyenge magyar teljesítmény is ennek köszönhető, hisz a hazai nagy papírok súlya csökkenni fog, aminek legnagyobb vesztese a MOL. Az olajpapír árfolyama vezeti az esést itthon, a Richter kis mínuszban áll. Délután érkezik az amerikai GDP-adat, ami hatással lehet a nemzetközi piacokra is.

Varjú Pétererstemsciátsúlyozásmolbux
Egyre kevesebb külföldi vesz magyar állampapírt, csökkennek a hozamok
A külföldi befektetők által birtokolt magyar állampapírok mennyisége meredeken csökken és ezzel párhuzamosan a hozamok is süllyednek, amely együttmozgásra korábban nem igazán volt példa. Ezt a hozamcsökkenési folyamatot támasztja alá a tegnapi rendkívül sikeres aukció is.
Megjelent: 2015. 05. 29. péntek 12:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Az ÁKK messze a terv felett 65,5 milliárd forintért bocsátott ki állampapírokat 218 milliárdos összkereslet mellett, ami több mint háromszoros túljegyzést jelent. Ilyen kiemelkedően magas kereslet  ritkán volt tapasztalható  és arra enged következtetni, hogy a további hozamcsökkenés várható.

Érdekes továbbá, hogy a magyar forint papírok a 2 éves szegmensig gyakorlatilag azonos szinteken vannak a lengyel papírokkal, amely papírok (szimpla A) adósbesorolása jelentősen magasabb,  nem a bóvli, hanem  igencsak a befektetési kategóriát képviselik

További érdekesség, hogy az amerikai dollárban kibocsátott magyar állampapírok hozama a teljes időhorizonton a forintban denominált magyar állampapírok hozama felett van, amely anomáliára eddig nem volt példa. 

Hozamcsökkenési folyamat

Az amerikai dollárban kibocsátott magyar állampapírok hozama a teljes időhorizonton a forintban denominált magyar állampapírok hozama felett van

Meichl Mártonotpállampapírkötvénypiacmagyarországhozamusdhuf

Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS