Extra funkciókért lépj be!

A vihar utáni csend erősödő BUX indexet hozhat
Az utóbbi időszakban folyamatosan jól teljesít a BUX, az a korrekciós fázis, ami az amerikai és európai részvénypiacokat érte mostanság, minket kikerült. Ez azért van, mert nem nagyon vannak eladók a piacon. Ha a nemzetközi tőzsdék újra emelkednének, akkor a BUX is erősödhetne.
Megjelent: 2015. 07. 30. csütörtök 16:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Az elmúlt időszakban folyamatosan jól teljesít a magyar részvénypiac. A görög hírek kapcsán és egyéb okok miatt azt a korrekciós fázist, ami az európai illetve az amerikai tőzsdéken lejtmenetet okozott, azt hazánk megúszta gyakorlatilag korrekció nélkül. Ez azt mutatja, hogy nem nagyon vannak eladók a piacon. A küldföldi befektetők az elmúlt évek unortodox politikájának köszönhetően súlyozták alul korábban a magyar részvényeket.

 

Ha újra emelkednének a nemzetközi piacok, akkor vélhetően kinézne a felfelé menetelés a magyar piacnak is. A mai napon a Richter a kedvező gyorsjelentésének köszönhetően pozitívan reagált, plusz 4%-os emelkedéssel. A magyar telekomban is folyamatosan vételi erő van. A 395-ös oldalazásbólúgy tört ki, hogy az emelkedésekben folyamatosan növekvő és az esésekben csökkenő forgalom van. A MOL és az OTP kapcsán pedig folyamatosan stabil árfolyamokról beszélhetünk, annak ellenére, hogy a nemzetközi részvénypiacokon azért voltak turbulenciák.

A Bux Index nem sínylette meg a nemzetközi részvénypiaci korrekciót

A Magyar Telekom részvényében folyamatos vételi erő van

A Richter jól reagált a mai pozitív gyorsjelentésére

wéber tamásmkb bankbuxrészvénypiac
Záporozó gyorsjelentések: szép eredmények az európai cégeknél
A tegnapi Fed ülésnek a kimenetele egyáltalán nem volt meglepő, a várakozásoknak megfelelően szinten tartották az alapkamatot. Ma is dübörög a gyorsjelentési szezon, több európai cég, többek közt a Deutsche Bank, a Nokia és a Lufthansa is szép számokat tett közzé.
Megjelent: 2015. 07. 30. csütörtök 13:19

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

A Fed Nyíltpiaci Bizottsága a várakozásoknak megfelelően az alapkamat szinten tartása mellett döntött. A nyilatkozatban konkrét iránymutatás továbbra sem szerepel a kamatemeléssel kapcsolatban. A Fed szerint azonban tovább javult a munkaerőpiac, és a gazdaság is „mérsékelt ütemben” növekszik. A nyilatkozatban az is szerepel, hogy a Fed akkor fogja elkezdeni a kamatemeléseket, ha „némi” javulást lát a munkaerőpiacon, és meggyőződik arról, hogy az infláció eléri a 2%-os célszintet.

A Deutsche Bank cirka háromszorozta az eredményét a második negyedévben, hiszen 818 millió euró profitra tette szert a tavalyi 238 millióval szemben. Ezt segítette az alacsonyabb adó is (effektív 33% a tavaji effektív 74%-kal szemben), mindamellett, hogy a bevételek 17%-kal bővültek. Az elért nettó profit különben a várakozásoknak megfelelő érték. Ha az adóhatástól eltekintünk, akkor a növekedés már „csak” 34%. Persze nem szabad elhanyagolni, hogy míg tavaly a jogi költségek csak 470 millió euróra rúgtak, addig az idei negyedévben már elérték az 1,2 milliárd eurót, miközben az erre képzett céltartalék állomány 3,8 milliárd euró volt a negyedév végén. A jó eredménynek köszönhetően a ROE 5,7%-ra emelkedett a korábbi 2,1%-ról, miközben a tőkemegfelelés 30 bázisponttal 11,4%-ra emelkedett. A piaci szereplők kíváncsian várják az új vezérigazgató sajtótájékoztatóját, amelyből remélhetőleg valamit megtudnak a managementváltás utáni új stratégiáról. Erre 3 órakor kerül sor. Annyit már korábbról is lehet tudni, hogy az új vezető a befektetési banki területet kívánja szűkíteni. A részvényárfolyam jelentős emelkedést mutat a pozitív hírekre.

A Lufthansa nettó 529 millió eurós eredménye háromszorozott a tavalyi 173 millióhoz képest, és messze meghaladta a piaci 367 milliós várakozást. Az üzemi eredmény is 40%-kal 607 millió euróra bővült annak köszönhetően, hogy az árbevétel majd 9%-kal nőtt a több mint 4%-kal több szállított utasnak valamint a 0,1 százalékpontos kihasználtság növekedésnek (80,3%) köszönhetően. Miközben a jegyárak csak kisebb mértékben csökkentek, az üzemanyag költségen több mint 300 millió eurót takarított meg a cég. Az idei évre vonatkozó kilátásokat (1,5 milliárd euró fölötti üzemi eredmény) megerősítette a cég, miközben az üzemi profit 463 millió euró lett az első félévben (ebből 607 millió keletkezett a második negyedévben). A részvényárfolyam egyértelműen emelkedik a jó eredménynek köszönhetően, és a 200 napos mozgóátlagot ostromolja 13,1 eurónál.

A Nokia árbevétel soron minimálisan alul, egy részvényre jutó eredmény szempontjából viszont jelentősen felül teljesítette a várakozásokat: 5,5 cent helyett 9 centes profit. A hálózati üzletág bevételeit a 24%-kal magasabb kínai és 16%-kal magasabb észak-amerikai eladások húzták. A térkép üzletág eladásai 25%-kal emelkedtek. Ami még ennél is fontosabb, hogy a hálózati üzletág operatív marzsa az előző negyedévben látott 3,2%-ról 11,5%-ra kúszott. A menedzsment megerősítette az éves terveit, azaz 8-11% között alakulhat az előbb említett divízió operatív marzsa. A céghez köthető hír továbbá, hogy az Alcatel bevételei 5%-kal emelkedtek, míg a free cash-flow 2006 óta először pozitívba fordult, így a térkép üzletág eladása miatt kieső profitot hamarosan visszapótolhatja az Alcatel felvásárlásból származó eredmény.

Rácz Balázserstefedgyorsjelentéseklufthansadeutsche banknokia
Sinylődik a Samsung a Galaxy S6-tal - nem szép az a Q2 gyorsjelentés
A Samsung Electronics közzétette második negyedéves gyorsjelentését, és nem túl jó eredményeket látunk a számsorokból kirajzolódni. A dél-koreai vállalat szerint a mobilpiac nehéz üzleti környezet lesz a második félévben. A cég piaci részesedése tavalyhoz képest nagyot csökkent.
Megjelent: 2015. 07. 30. csütörtök 12:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Az adózás utáni eredménye év/év alapon 8 százalékot zuhant, 4,9 milliárd lett az elmúlt három hónapban, az elemzők ráadásul kisebb csökkenésre, 6,5 milliárd dolláros net profitra számoltak. Bár az előző negyedévhez képest a Samsung eredménye némileg javult, a cég azt mondja, hogy a zászlóshajó Galaxy S6 és S6 Edge telefonok eléggé marginális hatást gyakoroltak erre az alacsony megrendelés és magas marketing költségek miatt.

 

Tervei vannak persze a Samsung-nak a helyzet "kezelésére": kiigazítja az S6 és az S6 Edge telefonok magas árát, ugyanakkor bemutatnak pár új modellt is: vélhetően a Galaxy Note 5-öt, a Galaxy S6 Edge plus-t. A cég New York-ban, augusztus 13-án tartja a leleplező eseményt.

 

A sztorinak ezzel nincs vége: az Apple-el vívott hi-end telefon csata folytatódik és a Samsung várhatóan tovább fog szenvedni, amíg az iPhone 6-os modellt viszik a vásárolók, mint a cukrot. Elemzők számításai szerint a Samsung okostelefonjainak az átlagára több mint tíz százalékkal 300 dollár alá csökkent. Eközben az iPhone okostelefon több mint 100 dolláros áremelkedést ért el, 662 dollárra nőtt. És akkor még nem is beszéltünk az Android piac további nagymenőiről, a OnePlus, a Motorola és a Xiaomi sorban ott állnak egyre nagyobb tortaszelet igényükkel, egyre ütősebb készülékeikkel, egyre jobb áron. A Samsung továbbra is a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, de a piaci részesedése 22 százalékra esett a tavalyi második negyedévi 25 százalékról.

Sokat vesztett egy év alatt a Samsung mobil operáció!

samsungmobiltelefonokostelefongalaxy s6gyorsjelentés

Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS