Extra funkciókért lépj be!

Nézd meg dióhéjban, hogy mégis kicsoda Görögország első női miniszterelnöke
Augusztus 20-án benyújtotta lemondását Alexis Tsipras görög miniszterelnök. Hamarosan előrehozott választásokat tartanak Görögországban. Ennek megszervezését átmeneti kormány irányítja, amelynek élére Görögország első női miniszterelnöke került. Az ő neve Vassiliki Thanou.
Megjelent: 2015. 08. 28. péntek 14:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Thanou 1950-ben született, tehát most 65 éves. Szakmája bíró, 1975-ben lépett be a bírói testületbe. Fokozatosan lépett egyre magasabb pozíciókban a legfelsőbb bíróságon, 1996-tól már a fellebviteli bíróság elnöke is lett. Idén július elseje óta ő lett a polgári büntető törvényszék vezetője a legfelsőbb bíróságon. 2008 óta volt a görög bírói és ügyészi egyesület bírája majd 2012-től pedig elnöke - 2014-ben újra is választották egy második megbízatásra. Thanou 2015. augusztus 27. óta miniszterelnök Görögországban, Prokopisz Pavlopulosz államfő bízta meg az átmeneti kabinet irányításával, miután a parlamenti pártok nem tudtak kormányt alakítani.

 

Thanou, akinek az eredeti neve egyébként Thanou-Christophilou házasságban él és három gyermek édesanyja. Franciául és angolul folyékonyan beszél. Az ideiglenes kormány vezetője közismerten ellenzi a megszorító intézkedéseket, amelyeket az ország nemzetközi hitelezői szabtak feltételül az újabb pénzügyi mentőcsomagokhoz.

 

vassiliki thanougörögországminiszterelnökpolitikaelőrehozott választásbíró
Záporoznak a jobbnál-jobb GDP-adatok
Amerika kezdte a sort, a második negyedéves GDP-t 3,7%-ra módosították felfelé, Anglia 2,6 %-ot közölt, Svájc komolyabb meglepetést okozott, 1,2 %-kal nőtt a gazdaságuk, annak ellenére, hogy a várakozások jóval alacsonyabbak voltak.
Megjelent: 2015. 08. 28. péntek 13:32

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Annak ellenére tudtak erős GDP-adatot publikálni a fent említett országok, hogy hely devizájuk, a font, a dollár, illetve a frank is erősödött az év során, a magas hozzáadott értékű gazdaságuk ezt masszívan kompenzálni tudta.
Amerikában az első olvasathoz képest jóval felfelé módosították a mutatót, a kormányzati kiadások, a készletek és az építőipari aktivitást felfelé módosították.

Meglepő számokat mutat az amerikai GDP

Nagy Andráserstegdpusasvájcangliadeviza
A kínai lazítás hatására javul a nemzetközi hangulat
Több hullámban, nagy mértékű monetáris lazítást hajtott végre a kínai jegybank, így a piacok a hét második felére kezdtek kilábalni a pánikhangulatból. Az EUR/USD árfolyamában hullámvasutat láthattunk, hétfőn 1,17-nél, mostanra már az 1,12-es szinteknél kereskednek vele.
Megjelent: 2015. 08. 28. péntek 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Több hullámban lazított Kína: kedden 25-25 bázisponttal csökkentete mind a hitel, mind a betéti kamatot, valamint 50 %-kal csökkentette a bankok kötelező tartalék rátáját. A jegybank további likviditás-bővítést vezetett be. A kínai lassulás miatt bekövetkező amerikai kamatemelés esetleges  csúszása miatt aggódnak a befektetők.
Az EUR/USD árfolyamában igen volatilis mozgást láthattunk, tovább mérséklődhet a kurzus, a dollár erősödésére számíthatunk a következő időszakban.

A dollár erősödésére számít az elemző

fekete ákosotpkínajegybankqelikviditáseurusdvilágpiac

Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS